ASUNNON OSTO

Uusi koti – Asunnon vaihto –  Ensiasunnon ostaja –  Etsitkö sijoituskohdetta?

 

ETKÖ OLE LÖYTÄNYT UNELMIESI KOTIA VIELÄ?

Voimme auttaa sinua asunnon ostamisesssa ja etsimme sinulle toiveitasi vastaavan asunnon! Kerro meille, minkälaista ja miltä alueelta asuntoa etsit ja mitä olet siitä valmis maksamaan. Tämän jälkeen me etsimme asuntoa puolestasi. Olemme myös yhteydessä potentiaalisiin asunnon omistajiin. Mikäli omistaja haluaa myydä asunnon, huolehdimme neuvotteluista ja asuntokaupan yksityiskohdista. Näin voit välttää kilpailun muiden mahdollisten ostajien kanssa.  Tee meille ostotoimeksianto, niin etsimme sinulle tai perheellesi unelmiesi asunnon!

 

Suunnittele

Sanonta ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pitää asunnon ostamisessakin paikkaansa. Asunnon tarve ja oma elämäntilanne kannattaa punnita tarkkaan. Mieti siis, millaisessa asunnossa haluat asua: kenties omakotitalossa, rivitalossa, kerrostalossa vai paritalossa? Entä mitä olisit valmis maksamaan asunnosta? Asunnon hinnan lisäksi kannattaa ottaa selvää, , mitä muita kuluja asunnon ostoon liittyy. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi  varainsiirtoveron suuruus, taloyhtiöiden asuntojen vastikkeet tai mahdolliset tulevat remonttikustannukset.

 

Neuvottele laina

Asuntolainasta kannattaa neuvotella pankin kanssa etukäteen. Pankista saat hyvän ja kattavan neuvonnan lainanottoon. Kun sinulla on lainalupaus olemassa, voit aloittaa sopivan asunnon etsinnän saman tien. Voit siis tehdä heti ostotarjouksen haluamastasi asunnosta. Huomaa, että kiinnostavimmat asunnot menevät kaupaksi nopeasti, jopa jo ennen ensiesittelyä. Sinun on siis oltava valmis tekemään tarjous tarvittaessa ripeästikin, mikäli asunto on juuri sellainen kuin haluat.

 

Tutustu tarjontaan

Asunnon etsimisen voit aloittaa selailemalla asunnon myynti-ilmoituksia internetistä, sanomalehdistä ja niiden mukana tulevista asuntoliitteistä sekä kiinteistövälittäjien verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista. Näin saat selville alueen asuntotarjonnan ja asuntojen hinnan. Näet siten myös, miten myynnissä olevat asunnot vastaavat tarpeitasi ja toiveitasi ja minkälainen asunto sinun on mahdollista ostaa.

Katso aina myytävän kohteen perustiedot.

  1. Asunnon hinta: velaton vai myyntihinta
  2. Muut kulut: esimerkiksi vastikkeet, vesi- , sähkö- ja autopaikkamaksut
  3. Lämmitysmuoto: sähkö, öljy, maalämpö, jne
  4. Remontit: esimerkiksi putkiremontit, sähkö- ja julkisivuremontit
  5. Asunnon vapautuminen: onko se sinulle sopiva
  6. Tontti: omistus-, vuokra- vai oma tontti.

Tarjontaa on paljon, ja myytäviä kohteita löytyy aina remonttia vaativista asunnoista uusiin asuntoihin ja arvokohteisiin asti. Mikäli olet ostamassa vanhaa asuntoa, varaudu remontteihin ja pieniin korjauksiin.

 

Asunnon sijainti

Tutustu alueeseen jo ennen asunnon esittelyä.  Liikenneyhteydet muun muassa työpaikalle, päiväkotiin, kouluun tai harrastuksiin on hyvä tarkistaa. Myös asuinalueeseen, naapurustoon, ja asunnon lähiympäristöön kannattaa käydä tutustumassa tarkemmin. Palvelutarjontakin on tärkeä – vastaako se toiveitasi? Sijaitsevatko palvelut, kuten kaupat, pankit, päiväkodit, koulut, harrastusmahdollisuudet, riittävän lähellä?

 

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ!

Puhelin 0400 324531
Sähköposti tuula.lindstrom@maakiinteisto.fi

Facebook
Instagram

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄT

TUULA LINDSTRÖM

Vuoden 2005 Valtakunnallinen Kiinteistönvälittäjä

p. 0400 324 531
tuula.lindstrom@maakiinteisto.fi